BiH
225

Hanka Paldum, Amara Mistrić, Amel Ćurić i Maja Čengić za "Race for the cure"

Klix.ba
Javne ličnosti iz Bosne i Hercegovine i danas su nastavile da registruju građane građane za “Race for the cure” (Trka/šetnja za ozdravljenje), koja će biti održana 1. oktobra 2016. godine u Sarajevu, na Vilsonovom šetalištu.

Javne ličnosti su tokom septembra mjeseca podržavale registraciju građana za učešće na "Race for the cure!, dajući na taj način podršku podizanju svijesti o prevenciji karcinoma dojke.

Registracija košta 7 KM, a prilikom registracije na poklon se dobija majica s logom "Race for the cure". Sva sredstva prikupljena od registracije bit će utrošena za kupovinu poklon paketića za svaku novooperisanu ženu u BiH, kao i besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje.

Prošle subote, građane su u Sarajevu registrovali novinari Aleksandar Hršum, Brankica Rudan. Arijana Saračević-Helać, Mediha Adrović i drugi.

Podsjećamo, tokom svake subote tokom septembra mjeseca održane su registracije građana za “Race for the cure” u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci, Tuzli, Višegradu, Goraždu, Zenici, Kiseljaku, Bugojnu, Jajcu, Bihaću, Istočnom Sarajevu, Brčkom, Livnu, Visokom, Širokom Brijegu, Gradišci, Orašju, Zavidovićima, Hadžićima, Cazinu, Kakanju, Doboj- Istoku, Doboj-Jugu, Gornjem Vakufu- Uskoplju, Bosanskoj Krupi.

Svi registrovani građani koji se do sada nisu registrovali za Trku/šetnju, moći će tonda učine na sam dan "Race for the cure" 1. oktobra od 11 sati, na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

JDC/Komen "Race for the Cure" je jedinstveni događaj čiji je cilj da se okupe osobe koje su preživjele bolest i njihovi prijatelji, građani, porodice, timovi učenika, poznate ličnosti, kako bi podržali akciju o podizanju svijesti u borbi protiv karcinoma dojke.

“Race for the cure” je brendirana trka i svjetskih je razmjera jer se ovakve manifestacije svake godine održavaju u više od 150 gradova, a odazove se nekoliko miliona ljudi.