BiH
0

Hamdija Lipovača predao dužnost općinskog načelnika v. d. Albinu Musliću

FENA
Bivši načelnik općine Bihać Hamdija Lipovača, koji je na posljednjim izborima u BiH izabran za poslanika u državnom parlamentu, danas je i zvanično predao dužnost svom kolegi Albinu Musliću, koji je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća većinom glasova izabran za v.d. općinskog načelnika.

"Ponosan sam na ono što sam zajedno sa svojim saradnicima uradio za bolji i ljepši Bihać", kazao je Lipovača, dodajući da je uvjeren kako će njegov nasljednik Albin Muslić raditi i bolje od njega.

"Na kraju krajeva, i ja sam s 28 godina preuzeo funkciju načelnika općine, a i Muslić ima isto toliko. Smatram da mladim ljudima treba dati priliku, posebno ako su neopterećeni i spremni da rade i grade bolju budućnost za generecije koje dolaze iza nas", istakao je Lipovača.

V.d. općinskog načelnika Albin Muslić zahvalio je na lijepim riječima Lipovači, kazavši da mu je on primjer kako treba raditi.

"Prioritet mi je do 16. januara kao vršiocu dužnosti općinskog načelnika raditi na jačanju uprave i rada javnih ustanova i javnih poduzeća, a sve u cilju što kvalitetnijeg servisa građanima", dodao je Muslić.