BiH
7

Hamdija Lipovača počasni građanin Općine Bužim

FENA
Hamdija Lipovača
Hamdija Lipovača
U Bužimu je održana druga sjednica Općinskog vijeća, na kojoj se, između ostalog, raspravljalo o imenovanju sekretara Vijeća i utvrđivanju pravila i procedura za provođenje javnog konkursa za tu poziciju, zbog odlaska u penziju dosadašnjeg sekretara.

Razmatran je i prijedlog Komisije za dodjelu općinskih javnih priznanja. Nakon duže rasprave, uz nekoliko amandmana, usvojena je odluka o dodjeli javnih općinskih priznanja za 2013. godinu.

Najviše općinsko priznanje za 2013., nagrada "20. februar“, dodijeljena je privatnom poduzeću "Beton“ iz Bužima, dok je nagrada "Počasni građanin Općine Bužim“ dodijeljena premijeru Unsko-sanskog kantona (USK), Hamdiji Lipovači.

Plakete Općine Bužim dodijeljene su Asimu Topaloviću - Topalu posthumno, Mirsadu Šahinoviću, općinskom pravobraniocu Himzi Eziću, Edhamu Eminiću bivšem predsjedniku Sportskog saveza i poljoprivrednom proizvođaču Erminu Veladžiću.

Vijećnici su usvojili i odluku o utvrđivanju vrijednosti boda za komunalnu naknadu, nacrt odluke o budžetu i nacrt odluke o izvršenju budžeta za 2013. godinu. Prijedlog odluke o pristupanju izradi izmjene Regulacionog plana "Centar Bužim“, nakon dugotrajne rasprave nije usvojen.

U nastavku sjednice usvojene su odluke o imenovanju komisija Općinskog vijeća. Vijećnici SDA su prije njihovog usvajanja, napustili sjednicu zbog nezadovoljstva načinom formiranja ovih komisija, u koje nisu prošli njihovi predloženi kandidati.