Nedoumice napokon riješene
0

Hamdija Lipovača je novi premijer Vlade USK-a

Sarajevo-x.com
Lipopvaca: Velika odgovornost
Lipopvaca: Velika odgovornost
Nekoliko mjeseci od izbora, vlast je konačno formirana, samo je mjesto premijera Vlade ostalo upražnjeno. Očekivalo se da će, prema izbornim rezultatima, ovo mjesto pripasti pobjedničkom SDP-u, tačnije Hamdiji Lipovači. No oko ove pozicije je se digla velika prašina, piše USKportal.

Poznato je da je parlamentarna većina koju čine SDA, Narodna stranka Radom za boljitak i SDP, već dogovorila raspored ministarstava u Vladi Unsko-Sanskog kantona, no ime premijera Vlade nije bilo poznato.

Prema pisanju USK portala, i ova je nepoznanica riješena. Hamdija Lipovača, dosadašnji načelnik općine Bihać i predsjednik KO SDP USK, novi je mandatar za sastav Vlade USK.

Konferencija na kojoj će predsjedavajući skupštine Husein Rošić saopštiti da je Hamdija Lipovača novi mandatar, bit će održana u srijedu.

Lipovača će se odreći svih privilegija i plate u iznosu od 5.000 KM za rad u BiH Parlamentu. Na proteklim je izborima i obećao da će postati premijer i da neće iznevjeriti narod.

Čak je i na svom profilu na društvenoj mreži "Facebook" napisao: "Kako sam Vam i obećao: odričem se BiH Parlamenta i svih privilegija za našu Krajinu – od srijede mandatar Vlade Unsko-sanskog kantona – Vaš Premijer"