BiH
137

Halitović: Nisam mogao znati da su radovi prema Ćojluku loše izvedeni

Klix.ba
Armin Halitović
Armin Halitović
U općini Bosanska Krupa prije dva dana je puštena u promet novizgrađena cesta, međutim samo nakon dva dana na asfaltu su se pojavile rupe, što je dokaz izuzetno nekvalitetne gradnje.

Kao što smo i objavili danas mještani se već žale da je asfalt pretanak i da se raspada. Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović za Klix.ba kaže da nije znao da je kvalitet radova toliko loš te da će izvođač ispraviti nedostatke.

"Moram biti iskren i reći kako su mi dva posljednja dana najteža od kako obavljam funkciju načelnika Općine Bosanska Krupa. Propust se nažalost desio, ali se ne osjećam krivim jer ga nisam mogao predvidjeti.

Jutros sam sa predstavnikom izvođača i građana obišao trasu puta Ćojluk, ulica Dana nezavisnosti. Izvođač je također uvidio nedostake i obavezao se da će ispuniti sve ugovorene obaveze. Faktura je vraćena i neće biti isplaćena dok se sve te obaveze ne izvrše u potpunosti. Danas je izvođač odmah reagovao i otklonio nedostatke. Opet ćemo izvršiti detaljnu provjeru na cijeloj dionici.

Put je tog dana otvoren jer su građani koji su učestvovali u njegovoj izgradnji tako željeli, a za to oštećenje i ostale nedostatke ja do samog otvaranja nisam znao.

Izvinjavam se svim građanima ulice Dana nezavisnosti na neugodnosti koju su doživjeli u ova dva dana, kao i ostalim građanima naše općine i šire", rekao je Halitović.