BiH
0

Halilović i resorni entitetski ministri razgovarali o provedbi druge faze CEB - projekta

FENA
Safet Halilović
Safet Halilović
Resorni ministri za izbjeglice i raseljene osobe s nivoa BiH i entiteta, s predstavnikom Vlade Brčko Distrikta BiH i u prisustvu predstavnika OHR-a i UNHCR-a, na danas održanom sastanku koji je organizirao ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović, dogovorili su se o potrebi ubrzavanja provedbe druge faze CEB projekta čiji je cilj rekonstrukcija stambenih jedinica korisnika kolektivnih centara i alternativnog smještaja na području BiH.

Projekt se finansira iz kredita Razvojne banke Vijeća Evrope (CEB).

Ministri su pozdravili jučerašnje utvrđivanje prijedloga Odluke o imenovanju Komisije za izbjeglice i raseljene osobe BiH na sjednici Vijeća ministara BiH, na osnovu čega će Predsjedništvo BiH imenovati ovu komisiju.

Entitetski ministri za izbjeglice i raseljene osobe Edin Mušić i Omer Branković usaglasili su se i o prioritetima za drugu fazu projekta CEB, koje je predložilo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Ministri su, također, saglasni da bi korekcije u proceduri implementacije projekta značajno utjecale na efikasnost i ubrzavanje realizacije projekta CEB u BiH, a s konačnim ciljem obnove oko 1.100 objekata, saopćeno je iz Kabineta ministra Halilovića.