Sokolac
0

Halilović i Kovačević uručili ključeve povratnicima

FENA
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović i načelnik općine Sokolac Dušan Kovačević uručili su jučer ključeve za pet obnovljenih stambenih jedinica povratnika bošnjačke nacionalnosti u općinu Sokolac, za koje je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 150.000 KM.

Ključeve obnovljenih stambenih jedinica dobili su Vahid Kabaš, Hajrudin Zahiragić, Hasib Duraković, Rifet Išerić i Amir Bajrić, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Ministar Halilović je kazao da je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo u posljednje vrijeme 1.450.000 KM za projekte rekonstrukcije individualnih stambenih jedinica povratnika, obnovu infrastrukture i održivi povratak u općini Sokolac, dok je u okviru CEB projekta u tu namjenu izdvojeno više od 400.000 KM.

Tokom razgovora sa ministrom Halilovićem, povratnici su kazali da postoji zainteresiranost za masovniji povratak na područje Sokolca, ali da je glavna kočnica tom procesu nemogućnost zapošljavanja.