BiH
0

Halilović čestitao Svjetski dan crvenog križa i polumjeseca

FENA
Safet Halilović
Safet Halilović
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović uputio je, u povodu 8. maja - Svjetskog dana Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca, čestitku Društvu Crvenog krsta/križa BiH, Delegaciji Međunarodnog komiteta Crvenog križa u BiH i Međunarodnoj federaciji društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u BiH.

-Humanost, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost principi su na kojima milioni volontera širom svijeta pružaju pomoć ugroženima i afirmiraju humane vrijednosti.

Međunarodni Pokret Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca, bez diskriminacije, pruža pomoć svim ranjenicima na ratištima, nastoji spriječiti i ublažiti ljudsku patnju gdje god ona postoji u što su se, u prošlosti mogli uvjeriti mnogi građani BiH.

Zbog toga vam još jednom upućujem iskrene čestitke za mnogostruke aktivnosti koje provodite u korist svih ljudi, bez diskriminacije i ograničavanja. Želim da i u narednom periodu svojim aktivnostima i zalaganjem doprinesete etabliranju humanih vrijednosti u svijetu i pružite konkretnu pomoć svima kojima je potrebna, navodi se u čestitki ministra Halilovića.