BiH
305

Halid Rahmanović: Tužit ću NSBiH, Slobodu, Željezničar i MUP TK

Piše: D. Brkić
U neredima koje su na jučerašnjoj utakmici 8. kola BHT Premijer lige BiH između tuzlanske Slobode i sarajevskog Željezničara izazvali pripadnici navijačke grupe Manijaci, povredu glave zadobio je Halid Rahmanović, ljubitelj fudbala iz Tuzle i dugogodišnji simpatizer Slobode.
Halid Rahmanović (Foto: Klix.ba)
Halid Rahmanović (Foto: Klix.ba)

Zajedno sa svojim društvom on je sjedio na zapadnoj tribini – sektoru D, kada ga je vodovodnim ventilom u bradu pogodio jedan od navijača Željezničara.

"Nisam se obazirao na njihovu bakljadu i dimnu zavjesu koja je prekrivala tribinu. Gledao sam utakmicu i događanja na terenu. Međutim, vrlo brzo sam pogođen i krvavog lica odveden na UKC Tuzla", kaže za Klix.ba Halid Rahmanović.

Kaže kako je u trenucima nakon dobijenog udarca u glavu bio izgubljen i da je došao sebi u nedjelju ujutro.

Halid Rahmanović (Foto: Klix.ba)
Halid Rahmanović (Foto: Klix.ba)
"Četrdesetpet godina idem na utakmice i nikad mi se nešto slično nije dogodilo. Kada su me pogodili pitao sam pomoćnog trenera Željezničara Almir Memića šta sam im ja kriv, a on mi je samo slegnuo ramenima", govori Rahmaanović.

Kaže kako je utakmicu pratio kao ljubitelj fudbala bez bilo kakvih klupskih obilježja. Imao je problema, kako navodi, i sa svojim rajom, jer je i poteze gostiju znao nagraditi aplauzom.

"Poslije svega pitam se kakav je smisao igranja fudbala u našoj zemlji. Treba li opet pasti mrtva glava kako bi se ukraj stalo huliganima. Zbog huligana stadion Tušanj u subotu nije bio pun, a mnogi su u strahu od nereda umjesto dolaska na utakmicu ostali kod kuće. Ja sam otišao na utakmicu, jer sam na Tušnju od 1969. godine i ne sjećam se da sam ijednu utakmicu propustio. Meni nije potrebna finansijska, meni je potrebna moralna satisfakcija, jer sam napadnut u gradu u kojem sam rođen, odrastao i zasnovao porodicu. Kontaktirao sam advokata i podići ću tužbu protiv N/FS BiH kao organizatora takmičenja, FK Sloboda kao organizatora utakmice, FK Željezničar čiji su me huligani pogodili u glavu i MUP-a TK čiji su pripadnici huliganima iz Sarajeva dozvolili da unesu baklje i tvrde predmete. Možda je ovo utopijska borba, ali želim ovim potezom skrenuti pažnju javnosti na probleme u našem fudbalu, jer divljanja huligana otjerat će i ono malo poštenih ljubitelja fudbala koji kupovinom ulaznice simbolično pomažu rad klubova iz svojih gradova", kaže Halid Rahmanović.

Nakon dobijenog udarca na stadionu Tušanj od Halida Rahmanovića službenici MUP-a TK nisu uzeli nikakvu izjavu. Njemu je brada zašivena na UKC Tuzla te je pušten na kućno liječenje.