KCUS
0

Halid Bešlić probuđen iz vještačke kome

Sarajevo-x.com
Poznati pjevač Halid Bešlič nakon što je deset dana bio u vještačkoj komi napokon je probuđen i njegovo zdravstveno stanje je puno bolje, saopćili su iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

"Bešlić je van životne opasnosti, diše samostalno, njegova pluća i srce su u zadovoljavajućem stanju, a ljekari su zadovoljni kako ide njegov oporavak. No, mi moramo i dalje biti oprezni, jer se radi o teškim povredama", kazala je za Sarajevo-x.com Biljana Jandrić, portparolka KCUS-a.

Jandrić napominje da je pjevač u potpunosti svjestan, privikava se na trenutnu situaciju, ali da zbog povreda još ne može da uspostavi komunikaciju.

Poznati pjevač Halid Bešlić 10. marta zadobio je teške povrede kostiju lica kada je u ranim jutarnjim satima, vraćajući se sa svoje benzinske pumpe u Semizovcu, izletio sa kolovoza. Nakon nesreće povrijeđeni Bešlić uspio je nazvati svoga menadžera Damira Ramljaka i saopćiti mu da je stradao.

Ubrzo su stigla policijska i vozila Hitne pomoći, koju su Halida sa teškim povredama prebacila na Klinički centar na Koševu.

Operacija na licu koju su izveli ljekarski tim oftamologa i maksilofacijalnih hirurga trajala je nekoliko sati i prošla je uspješno. Bešlić je kasnije prebačen na intenzivnu njegu i stavljen pod anesteziju kako ne bi trpio bolove. Porodica i liječnici tvrde da je najgore prošlo te da za potpuni oporavak sada treba vremena.