BiH
0

Halid Bešlić posjetom obradovao članove NVO Svjetlo

Klix.ba
Šesnaest najaktivnijih članova NVO Svjetlo jučer se družilo, razgovaralo i pjevalo sa Halidom Bešlićem.

Oduševljeni gostovanjem poznatog pjevača u njihovom centru, s Halidom su razmijenili darove. On im je poklonio CD-om s novim albumom, a oni njemu poklone iz svoje Art Line radionice, majice sa sloganom "Dobro je biti pametan, pametnije je biti dobar", kao i CD Denisa Barte sa njegove dvije pjesme.

Halidu je uručeno i posebno priznanje "Srce Svjetla", a u obrazloženju odluke je navedeno: "Zbog humanosti i plemenitih akcija prema ranjivim kategorijama društva u BiH, ali i regionu, jer uživamo u njegovim hitovima i ispunjavamo dušu, jer pjeva nezaboravne hitove, jer je najbolji ambasador BiH i ponosni smo na njega".

Prije Halida priznanje je uručeno Željku Komšiću, Mirsadu Kebi, Ibrahimu Hadžibajriću i Mladenu Dakiću.

Denis Barta, slijepo dijete koje pjeva i svira klavijature, otpjevao je Halidu pjesmu "U meni jesen je", a Mirsad, koji učestvuje na karaoke zabavama, sa Halidom je otpjevao "Put me zove". Nakon toga, svi su sa posterom u ruci čekali u redu za autogram.

Članovi NVO Svjetlo Halidu su potom postavljali pitanja o njegovom životu, porodici, pjesmama, koncertima, podršci i očekivanjima od koncerta na Koševu. Na rastanku su svi zajedno otpjevali "Prvi poljubac".