"Branković peder?"
0

Hakeri upali na stranicu Min. zdravstva FBiH

FENA
Federalno ministarstvo zdravstva oglasilo se saopćenjem za javnost u kojem navodi da je danas oko 11.15 sati otkriven neovlašteni "hakerski" upad na službenu internet stranicu tog ministarstva.

"Naime, izvjesna zlonamjerna osoba neovlašteno je postavila neprimjeren i uvredljiv sadržaj uz ime premijera Federacije BiH Nedžada Brankovića", navodi se.

U saopćenju se ističe da je Federalno ministarstvo zdravstva hitno reagiralo te je internet stranica www.fmoh.qov.ba ubrzo potpuno deaktivirana. "Ističemo da je ta internet stranica neaktivna duže vrijeme i da je niko iz Ministarstva ne koristi jer je nova stranica u fazi izrade," ističe se.

Ministarstvo je o tom slučaju obavijestilo Federalno i Kantonalno ministarstvo unutrašnjih poslova te je, navodi se, zatraženo da se hitno poduzmu sve mjere da bi se rasvijetlio taj događaj i saznao počinitelj.

"Federalno ministarstvo zdravstva u saradnji s odgovarajućim institucijama razmatra mogućnosti unaprjeđenja sigurnosti i zaštite podataka na budućoj internet stranici da bi se izbjegli slični incidenti", navodi se u saopćenju.