BiH
10

Hakeri napali Klix.ba, traže objavu vijesti

Klix.ba
Nepoznati hakeri napali su jutros najposjećeniji bh. informativni portal Klix.ba i poslali poruku u kojoj traže objavu njihove vijesti. Vijest, naravno, nećemo objaviti, a prijetnje smo već prijavili policiji.

Zasad nepoznata osoba poslala je u petak uvečer e-mail poruku redakciji portala Klix.ba sa zahtjevom da se objavi vijest sa navodnim apelom za pomoć izvijesnom Ajetu.

"Podijelite ovaj link na svojoj stranici za pomoć ovom čovjeku... Da vas ne čeka ista sudbina kao što sad trpi www.24sata.info preporučujemo da to učinite, inače ćemo i na vaše stranice da pokrenemo DDoS napade dok se to ne učini. Hvala lijepa, vozdra", navodi se u e-mail poruci.

Prijetnju smo odmah proslijedili policiji, a vijest nismo objavili niti ćemo objaviti. Hakerski napad je ipak krenuo jutros nešto iza 8 sati i Klix.ba je bio nedostupan skoro dva sata, nakon čega su uslijedile nove prijetnje:

"Niste ispunili ono što vam je rečeno na email, sad će te imati veoma dobro Nedeljno jutro sa DDoS napadom 24/7 dok se ne uradi što smo tražili. E-mail ste dobili juče da se postavi na stranicama pomoć za ovog čovjeka, međutim niste uradili ništa a postavljate gluposti neke, sad trpite posljedice. I samo bez žurbe, nedjelja je zar ne? Kad vidimo ovaj link za pomoć ovom čovjeku na vašim stranicama, tad ćemo prestati. Isto slijedi i za portal 24sata.info dali smo im rok. Kad to učinite, pošaljite nam poruku ovdje ima nas par koji pregledamo redovno i prestat ćemo s napadima. Vozdra", napisao je haker na našoj Facebook stranici.

Ovo nije prvi put da primamo prijetnje i da se borimo s DDoS napadima, ali sigurni smo da će i ovaj prijestupnik biti priveden pred lice pravde, jer hakerski napadi i iznuda ozbiljno su kršenje zakona.

Inače, Klix.ba podržava sve objektivne apele za pomoć i do sada je objavio na stotine humanitarnih akcija koje su mnogima pomogle.