BiH
63

Hajdar: Dan državnosti BiH obilježavati na teritoriji cijele države

FENA
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Akademija povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, kao i 72. godišnjice ZAVNOBiH-a, održana je danas u Općini Stari Grad Sarajevo.

Akademiji, čiji je organizator Udruženja antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata (NOR) Općine Stari Grad, prisustvovali su čelnici Općine Stari Grad, osam općinskih udruženja SABNOR-a Kantona Sarajevo, učenici osnovnih i srednjih škola s područja Općine Stari Grad te građani Sarajeva.

Predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Općine Stari Grad Mirsad Hajdar kazao je da bi se ovaj značajan datum trebao obilježavati na teritoriji cijele BiH, a ne samo u jednom njenom dijelu.

"Žalosno je što se to tako radi, jer građani zaslužuju da se obilježava na teritoriji cijele države", istakao je, dodajući da je tome kriva politička situacija u BiH.

Pojasnio je da će večeras biti dodijeljena zahvalnice kolektivima koji pomažu rad Udruženja, kao što su Osnovna škola (OŠ) "Hamdija Kreševljaković" i "Amko Komerc".

Također, dodao je, bit će nagrađen i najbolji literarni rad od 250 radova koje su pisali učenici svih osnovnih škola na području Starog Grada, a za najbolji izabran je rad učenice Lamije Trebinjac iz OŠ "Mula Mustafa Bašeskija".

Napomenuo je da Udruženje antifašista i boraca NOR-a ima odličnu saradnju s općinom Stari Grad, na čemu je zahvalio načelniku Općine Ibrahimu Hadžibajriću.