SDA
0

Hafizović će se zalagati za bolji status Bošnjaka u RS-u

SRNA
Šefket Hafizović
Šefket Hafizović
Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske (RS) Šefket Hafizović rekao je da će se ova stranka, ukoliko pobijedi na predstojećim izborima, zalagati za "bolji status Bošnjaka u RS" i reformu bezbjednosnog sistema u BiH.

"Bošnjaci nisu proporcionalno zastupljeni u organima uprave, javnim preduzećima i ustanovama Srpske i jedan od naših prioriteta je da to promijenimo. Radićemo i na reformi policije na nivou BiH, odnosno jedinstvenom bezbjednosnom sistemu", rekao je Hafizović na večerašnjem predizbornom skupu u bijeljinskoj Mjesnoj zajednici Janja.

On je istakao da će SDA raditi na realizaciji revidirane strategije povratka, jer "oko 45 000 porodica još čeka na povratak".

Predsjednik SDA Sulejman Tihić rekao je da na predstojećim izborima očekuje da ova stranka ostvari bolji rezultat nego na prethodnim i da je stanje u BiH teže nego što je bilo prije četiri godine.

"SDA je uvijek davala značaj političkom angažmanu u RS kako u vezi sa povratkom, vraćanjem imovine, ustavnim reforma, tako i u vezi sa borbom za ravnopravnost Bošnjaka u Srpskoj. Naša jača pozicija u RS sigurno će pomoći i na riješavanju problema kako u ovom entitetu tako i na nivou BiH", rekao je Tihić.

On je dodao da su na listama SDA najjači kandidati te da će svi kapaciteti ove stranke biti na raspolaganju stanovnicima Janje i cijele Republike Srpske.