BiH
0

Hafiz Sulejman Bugari u Goraždu promovirao "Izreke za raju iz Raja"

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
"Izreke za raju iz raja" naziv je nove knjige hafiza Sulejmana Bugarija koja je promovirana u Velikoj sali Centra za kulturu u Goraždu. Gostovanje autora i njegovo novo djelo pobudili su veliki interes građana Goražda.

Hafiz Sulejman Bugari počastio je poštovaoce i ljubitelje knjige u Goraždu novim djelom koje nije nastalo na klasičan način već kroz, kako je sam naglasio na promociji, čitanje i spoznavanje sebe i drugih hodajući, spavajući, družeći se i slušajući.

Istražujući čovjeka u punom smislu a u potrazi za odgovorom na ključna pitanja savremenog ljudskog bića i uzroka gotovo općeg nezadovoljstva, zasićenja i dosade, nastale su "Izreke za raju iz Raja“ u kojima autor nudi odgovore i izlaz.

Izdavačka kuća "Conectum" uz promociju je uručila i vrijednu donaciju knjiga koje su prikupljane u toku trajanja 4. ramazanskog festivala knjige u Sarajevu. Za potrebe biblioteke u Centru za kulturu Goražde, građani i izdavačke kuće iz Sarajeva i drugih bosanskohercegovačkih gradova prikupili su preko 700 knjiga.

Organizatorima promocije i Izdavačkoj kući Conectum i Asocijaciji mladih Medžlisa Islamske zajednice Goražde riječi zahvalnosti uputio je i načelnik općine Goražde Muhamed Ramović.

Nakon Goražda, promocija knjige hafiza Sulejmana Bugarija uslijedit će i u drugim bh gradovima.