BiH
0

Hadžipašić: HT Mostar dobit će treću GSM licencu

NINA
Predsjednik Vlade Federacije BiH Ahmet Hadžipašić potvrdio je dopis HT-a d.d. Zagreb, kojim se predlaže rješenje krize o dodjeli treće GSM licence u BiH.

Naime, HT Zagreb u svom je prijedlogu dao mogućnost prenošenja svog udjela u Eronetu na HT Mostar, u vidu povećanja kapitala HT-a Mostar.

"Ovim postupkom bi HT Mostar stekao udio u Eronetu, a HT Zagreb bi povećao svoj udio u HT-u Mostar za vrijednost svog udjela u Eronetu", rekao je Hadžipašić te istaknuo kako bi s obzirom na vlasnički odnos koje ima Općina Grude u Eronetu, državni kapital u Eronetu bio većinski, čime bi i HT Mostar i Eronet bili u većinskom državnom vlasništvu.

Ko i u kojem postotku ima vlasništvo nad Eronetom...
"Time bi pojačali interes i kvalitetu njihovoj ponudi u sudjelovanju u dobivanju treće GSM licence", kazao je Hadžipašić dodajući kako će najvjerojatnije HT Mostar biti taj koji će dobiti licencu.

Kako stoji u današnjem Dnevnom listu, Vlada je na jučerašnjoj sjednici utemeljila komisiju koje čine predstavnici Federalnog ministarstva prometa i veza, HT d.o.o. Mostar, Federalnog ministarstva finansija, Federalnog pravobraniteljstva i Agencije za privatizaciju u FBiH, a čiji je zadatak analiziranje prijedloga HT-a d.d. Zagreb i predlaganje Vladi platforme za početak pregovora s HT-om d.o.o. Zagreb u slučaju da je prijedlog prihvatljiv.