BiH
0

Hadžiomerović: Nastavak odmazde odlazećeg Dodikovog režima

FENA
Bakir Hadžiomerović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bakir Hadžiomerović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nemam nikakav poseban komentar osim što je ovo nastavak odmazde odlazećeg Dodikovog režima prema svakom ko je ukazivao na njegov kriminal. Nakon desetina montiranih tužbi za klevetu, Dodikovi poslušnici bi, eto, i hapsili po političkom nalogu, izjavio je Bakir Hadžiomerović Agenciji Fena povodom potvrđivanja optužnice protiv četvoro urednika i dvaju novinara Federalne televizije (FTV).

Istaknuo je da "sama činjenica da je Tužilaštvo u RS-u optužnicu podiglo na veliki srpski blagdan Vidovdan, a da je Osnovni sud optužnicu potvrdio na godišnjicu genocida u Srebrenici, dokazuje da se radi o montiranom političkom procesu, novom procesu u režiji odlazećeg Dodikovog režima".

"Nažalost, sve to rade pred očima OHR-a i raznih međunarodnih institucija koji ovdje i sada glume UNPROFOR iz perioda 1992.-'95", kazao je Hadžiomerović.

On očekuje da će rukovodstvo RTVFBiH "ovog puta stati iza svojih uposlenika", a ne sumnja da će i sindikat te kuće zaštititi svoje članove.

Okružno tužilaštvo Banja Luka je 28. juna 2013. podiglo optužnicu protiv četvoro urednika i dvaju novinara Federalne televizije (FTV) kojom terete da su počinili krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne ili vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, a optužnicu je potvrdio 11. jula Osnovni sud u Banjoj Luci, potvrđeno je danas Agenciji Fena u Okružnom tužilaštvu.

Krivična prijava podnijeta je protiv urednika Informativnog programa FTV-a Damira Kaletovića, urednice Informativnog programa Azre Pašukan, urednika vijesti Željka Tice i urednika političkog magazina "60 minuta" FTV Bakira Hadžiomerovića, te novinara Sinana Šarića i Darjana Babića.

Sud još nije zakazao ročište o ovom slučaju.