BiH
179

Hadžije iz BiH klanjale dženazu u odsustvu Sulejmanu Tihiću

FENA
Na inicijativu reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića danas je u haremu Poslanikove a.s. džamije u Medini, klanjana dženaza u odsustvu rahmetli Sulejmanu Tihiću, dugogodišnjem predsjedniku SDA i svojevremenom bošnjačkom članu Predsjedništva BiH.

Dženazu, koju su klanjale naše hadžije koje se nalaze u Medini, predvodio je rukovodilac Ureda za hadž Nezim Halilović Muderis, koji je u izjavi za MINU kazao da se na ovaj način iskazuje poštovanje prema čovjeku koji je dao veliki doprinos afirmisanju kako države Bosne i Hercegovine, tako i Bošnjaka kao naroda.

  • Danas smo klanjali dženazu namaz predsjedniku SDA i ranijem članu Predsjedništvu BiH koji je dao značajan doprinos u afirmisanju i države i nas Bošnjaka kao naroda. Mi hadžije, koje se nalazimo u Medini, smo u Haremu Poslanikove a.s. džamije obavili dženazu namaz u želji da tom dženazom u odsustu iskažemo poštovanje prema tom čovjeku koji je dobio povjerenje od rahmetli predsjednika Izetbegovića - kazao je Nezim Halilović.

Dženazu u odsustvu klanjale su i naše hadžije koje su u toku dana stigle u Mekku.

Dženazu namaz, u mesdžidu hotela u kojem se nalaze naše hadžije, predvodio je Safet ef. Karahmetović, glavni imam Medžlisa IZ u Bosanskom Šamcu, rodnom gradu rahmetli Sulejmana Tihića, saopćio je Rijaset Islamske zajednice u BiH.