BiH
29

Hadžić: Uložit ćemo nadljudske napore da sistem vodosnabdijevanja održimo na nivou

FENA
Kantonalno javno komunalo preduzeće "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo pokrenulo je niz aktivnosti na nivou Vlade Kantona Sarajevo i Uprave preduzeća, u rješavanju nelegalnih priključaka na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, kao i uvođenje svih potrošača u sistem.

Vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Nezir Hadžić je protekle sedmice održao sastanak sa rukovodstvom, a tema je bila podizanje nivoa odgovornosti svakog uposlenika u cilju vraćanja povjerenja građana Kantona Sarajevo i njenih institucija u KJKP "Vodovod i kanalizaciju".

Hadžić je potvrdio da nagomilani problemi, koji su se godinama stvarali, otežavaju poslovanje preduzeća i treba ih konačno početi rješavati.

"Uzimajući u obzir da preduzeće opslužuje Kanton Sarajevo sa najvažnijim energentom koji nema alternativu, spremni smo u narednom periodu uložiti nadljudske napore, da sistem vodosnabdijevanja održimo na nivou, koji će uz određene predstojeće aktivnosti i neophodna finansijska ulaganja, Sarajevu osigurati normalno vodosnabdijevanja bez redukcija vode, u čemu svakako očekujemo i pomoć svih nadležnih institucija", rekao je Hadžić, saopćeno je iz KJKP "Vodovod i kanalizacija".