BiH
52

Hadžić: Budimir je na veliku žalost njegovih neprijatelja jako dobro

FENA
Ragib Hadžić
Ragib Hadžić
Ragib Hadžić, advokat predsjednika Federacije BiH Živka Budimira posjetio je danas Budimira u Kaznenopopravnom zavodu u Mostaru, te je nakon toga izjavio za Fenu kako su razgovarali o cijelom slučaju te kako se predsjednik Federacije BiH osjeća dobro.

"Razmijenili smo neke podatke, činjenice i informacije s kojima obojica raspolažemo. Malo smo usuglasili neka pitanja i dogovorili se o nekim daljnjim koracima koje će odbrana poduzeti u narednom razdoblju", kazao je Hadžić.

Kada je u pitanju zdravstveno stanje Budimira, Hadžić je kazao kako je "predsjednik general, dakle vojnik, čovjek jako čvrstog karaktera, s obje noge na zemlji i na veliku žalost njegovih neprijatelja on je jako dobro".

Što se tiče Budimirovog pritvorskog tretmana, Hadžić je kazao kako Budimir nema nikakav poseban tretman te kako je i sam posjet obavio u prostoriji za posjete koju inače koriste i drugi pritvorenici.

Komentirajući cijeli slučaj, Hadžić je kazao kako se radi o jednoj providnoj montaži kojoj je osnovni cilj da se eliminira jedan od rijetkih poštenih ljudi u Bosni i Hercegovini.

O sljedećim koracima kada je u pitanju odbrana predsjednika Federacije BiH Budimira, advokat Hadžić nije htio govoriti, kazavši samo kako odbrana ima svoju strategiju te da se priprema i ne ostavlja ništa slučaju.