BiH
89

Hadžić: BiH ispunila sve obaveze u pogledu graničnih prijelaza

SRNA
Damir Hadžić (Foto: Klix.ba)
Damir Hadžić (Foto: Klix.ba)
Ministar komunikacija i saobraćaja BiH Damir Hadžić izrazio je danas u Gradišci zadovoljstvo funkcionisanjem graničnih prijelaza prema Hrvatskoj i EU, te istakao da su vlasti na svim nivoima zajednički veoma zrelo ispunili obaveze u pogledu graničnih prijelaza.

"Na ovaj način pokazali smo da smo zreli za ispunjavanje najkrupnijih obaveza i da smo spremni da budemo 29. članica EU", rekao je Hadžić.

Ministar finansija i trezora Nikola Špirić, ministar komunikacija i transporta BiH Damir Hadžić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović i direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Miro DŽakula izrazili su zadovoljstvo onim što je urađeno na graničnim prijelazima između BiH i Hrvatske.

Oni su se zajedno sa načelnikom opštine Gradiška Zoranom Latinovićem uvjerili u funkcionisanje adaptiranog graničnog prijelaza u Gradišci.

Džakula je rekao da je BiH ispunila sve obaveze prema EU kada je riječ o graničnim prijelazima.

"Već danas, prvog dana od ulaska Hrvatske u EU, bez problema rade svi granični prijelazi", istakao je Džakula.

Zvaničnici BiH danas su, osim graničnog prijelaza, obišli i carinske terminale, te saobraćajnice koje su u funkciji adaptiranog graničnog prijelaza.