BiH
145

Hadžibajrić: Ostat će puno gorčine zbog predizborne kampanje i karaktera ljudi

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Aktuelni načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić definitivno ostaje i naredne četiri godine na čelu Općine. On je u razgovoru za Klix.ba kazao kako će nakon ovogodišnjih izbora ostati puno gorčine zbog predizborne kampanje.

Hadžibajrić je u razgovoru za Klix.ba kazao da je zadovoljan rezultatima lokalnih izbora posebno kada se osvrne na prljavu predizbornu kampanju i medijski mrak kada je riječ o Općini Stari Grad i njemu kao nezavisnom kandidatu za načelnika.

"S obzirom na to da sam bio prvi koji je pokrenuo to pitanje još u februaru ili martu ove godine, drago mi je da su se drugi odlučili za tako hrabar korak da se kandiduju kao nezavisni kandidati. Rezultate vidimo u Bužimu, Visokom, Zenici, Goraždu i Bugojnu između ostalog", rekao je Hadžibajrić.

Ističe da će neke stvari ostati pune gorčine što se tiče predizborne kampanje i "karaktera tih ljudi koji su se služili svim i svačim".

"Čovjek to mora ostaviti iza sebe i krenuti dalje naprijed", kazao je Hadžibajrić.

Podsjećamo, ovo je treći mandat u kojem Hadžibajrić obnaša dužnost načelnika Općine Stari Grad. Na jučerašnjim lokalnim izborima u BiH ostvario je uvjerljivu pobjedu u utrci za načelnika osvojivši 7.358 glasova na 73,91 posto obrađenih biračkih mjesta.

Iza njega je kandidat koalicije SDA-SBB Suad Handanagić koji je uspio dobiti 3.862 glasa, odnosno 29,34 posto.