BiH
4

Hadžibajrić: BiH nam je jedina domovina

FENA
Ibrahim Hadžibajrić (Foto: Klix.ba)
Ibrahim Hadžibajrić (Foto: Klix.ba)
Prigodnim govorima i kulturno-umjetničkim programom večeras je, u organizaciji Udruženja antifašista i boraca Stari Grad, u velikoj sali Općine Stari Grad obilježen 25. novembar - Dan državnosti BiH.

Prisutnim se obratio predsjednik Udruženja Mirsad Hajdar te uz pozdrav "Smrt fašizmu, sloboda narodu" izrazio nadu da će uskoro doći dan kada će se ovaj praznik obilježavati na teritoriji cijele BiH.

"Mi to moramo postići zbog naše budućnosti i zbog budućnosti naše djece", kazao je Hajdar.

Uime Općine Stari Grad okupljene je pozdravio i načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić koji je podcrtao da se BiH nalazi u izuzetno teškom vremenu i kompliciranim političkim odnosima.

"Moramo se trznuti i priznati da smo i sami doprinijeli ovakvom stanju. Ako se mi unutar BiH ne potrudimo, BiH neće opstati. Što prije shvatimo i prihvatimo da nam je BiH jedina domovina to bolje", kazao je Hadžibajrić.

O značaju 25. novembra i ZAVNOBiH-a govorio je zamjenik predsjednika Saveza udruženja boraca NOR-a BiH Nijaz Skenderagić.

"Niko nema pravo otimati budućnost generacijama koje stasaju i dolaze, budućnost koja se može graditi samo na onim ZAVNOBiH-ovskim temeljima koji imaju trajnu vrijednost, naravno, dograđivanim svim onim dobrim", kazao je Skenderagić.

Dodao je da ne postoje dobri i loši narodi već samo dobri i loši ljudi.

"Rat na ovim prostorima je unazadio i Srbe i Hrvate i Bošnjake", zaključio je Skenderagić.