BiH
145

Hadžiahmetović: Silajdžić sam odlučuje o svom povratku u politiku

NAP
Azra Hadžiahmetović (Foto: Klix.ba)
Azra Hadžiahmetović (Foto: Klix.ba)
Povratak Harisa Silajdžića u aktivan politički život i Stranku za Bosnu i Hercegovinu koju je Silajdžić i osnovao sve je izvjesniji, otkrivaju izvori iz ove stranke, prenosi novinska agencija Patria (NAP).

Nedavno je i Kantonalno vijeće Sarajevo SBiH uputilo pismo Harisu Silajdiću u kojem ga poziva da se vrati u aktivni politički život u BiH te da ponovo zauzme svoju funkciju na čelu te stranke.

Kako sazanje NAP Silajdžić je u svakodnevnom kontaktu s čelnim ljudima iz SBiH koji u razgovorima s njim predlažu da se Silajdžić kandidira za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima u oktobru.

Azra Hadžiahmetović, poslanica SBiH u Predstavničkom domu PSBiH u izjavi za NAP je kazala da unutar stranke ima mnogo zahtjeva za povratak Silajdžića u SBiH i da su se zahtjevi manifestirali na različite načine.

"Bilo je dakle i to pismo podrše, ali generalno veliki broj članstva želi povratak gospodina Silajdžića u aktivan politički život, što bi bilo jako dobro", kazala je Hadžiahmetović dodajući da je odluka isključivo na Silajdžiću.

Hadžiahmetović dodaje i da bi Strana za BiH trebala održati kongres stranke, ali da nije sigurna kada će se to desiti i da li će biti uskoro.

Haris Silajdžić povukao se s političke scene u BiH nakon Općih izbora 2010. godine. Ali, ni tada nije rekao kako definitivno napušta politiku i SBiH.