BiH
33

Gužve na prijelazu Doljani zbog protesta koji su trajali do 10 sati

Piše: N. J.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Na graničnom prijelazu Doljani u prijepodnevnim satima četvrtka stvorile su se velike kolone, jer su stanovnici iz ovog graničnog pojasa blokirali i ovaj i prijelaz u Gabeli.

Protesti su održani danas od 9 do 10 sati, a građani su blokirali saobraćajnicu u blizini prijelaza Doljani protestujući zbog problema sa svakodnevnim prelaskom državne granice.

Naime, Gabela polje je prije bio Međunarodni granični prijelaz, sad je kategoriziran u Granični prijelaz za pogranični promet i tuda mogu proći samo stanovnici koji imaju pogranične propusnice. Problem je u tome što veliki broj stanovnika ne može ispuniti uvjete da bi dobili te propusnice.

Njihov problem je tako postao i problem ljudi koji su se danas za prvomajske praznike uputili na Jadran, jer su se na graničnom prijelazu Doljani u prijepodnevnim satima četvrtka stvorile velike gužve zbog ovih protesta.

Glasnogovornica Granične policije Sanela Dujković za Klix.ba je potvrdila da je saobraćajnica odblokirana u 10 sati, nakon čega su putnici mogli krenuti dalje prema Jadranu.