BiH
0

Gutić: Neophodan stečaj u "Livnici čelika"

SRNA
Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić izjavio je danas da je neophodan stečaj u "Livnici čelika" u Tuzli, ocjenjujući da bi nastavak poslovanja po dosadašnjem modelu rezultirao "odumiranjem" tog preduzeća.

Gutić je, na sastanku sa predstavnicima Sindikata "Livnice čelika" Osmanom Sofićem i Amirom Begovićem, rekao da kantonalna Vlada ne odustaje od tog preduzeća i dodao da je stečaj, koji je pokrenut, strukturalnog karaktera, po sličnom principu kakav se planira i u tuzlanskoj Fabrici transportnih uređaja.

"Vlada Tuzlanskog kantona u potpunosti razumije ogorčenje radnika, ali, nažalost, ne posjeduje čarobni štapić, niti kofere novca kojim bi se mogla kupiti rješenja", dodao je Gutić.

Gutić je obećao da će narednih dana posjetiti "Livnicu čelika" i razgovarati sa stečajnim upravnikom i predstavnicima radnika.

Predstavnici Sindikata radnika "Livnice čelika" pozdravljaju pokretanje strečajnog postupka u ovoj tuzlanskoj fabrici, navodeći da je stečaj trebalo pokrenuti prije 15 godina, saopšteno je nakon sastanka iz kantonalne Vlade.