BiH
0

FOTO / GuGu mame prodavale na 4. GuGu Bazaru

Sarajevo-x.com
GuGu mame – volonterke još jednom su imale uspješnu subotu. One su od 12 do 14 sati ispred Baby Centra u BBI-u u Sarajevu prodavale dječiju odjeću, obuću, puno igračaka, odjeću za mame, nakit i sve to za jedan plemeniti cilj: prikupljanje novca u humanitarne svrhe.
"Bazarska ponuda bolja je na svakom sljedećem Bazaru. Ljudi nam doniraju mnogo dječije odjeće, igračaka, mame prodaju svoju odjeću, nakit i svaki Bazar je sve bolji i bolji. I mi se sve bolje organizujemo, sad smo prave trgovkinje koje znaju šta ponuditi kupcima. A i kupaca je sve više, velikodušni su i uvijek dodaju i više na naše bazarske cijene",, izjavila je Mirela Vrana, jedna od organizatorica GuGu Bazara.

A cijene su bile zaista popularne, dječije majice kratkih rukava prodavale su se po dvije KM, dugi rukav tri KM, dukserice i haljinice pet KM, plišane igračke jednu KM, odjeća za mame od tri do 10 KM, a nakititi ste se mogli već za jednu KM.

"Odjeća je zaista očuvana, iznenađena sam izvrsnom ponudom na Bazaru. Došli smo dati humanitarni prilog, ali smo dosta toga i kupili: haljinicu za djevojčicu, marke H&M, duksericu Todor, baby trenerku H&M i dvije igračke i sve to za samo 17 KM. Namjerno govorim marke i cijene, jer ja nisam očekivala ovakvu ponudu na Bazaru i ovako lijepe stvari", otkrila nam je svoju potrošačku bazarsku korpicu Hajra Kadrić.

Zahvaljujući dobrim kupcima koji su došli u velikom broju, za samo dva sata prodajući robu po ovako sniženim cijenama GuGu mame prikupile su 540 KM pazara i 120 KM donacije.

"Ovoga puta novac ćemo usmjeriti na tri strane: već 4. mjesec pokušavamo bar platiti stan za jednu samohranu majku, bez primanja, najveći dio zajedno sa donacijom uplatit ćemo na račun za liječenje Nejre Kurić i jedan dio za pokretanje SOS telefona za dojenje i tako podržati i čestitati rođendan Udruženju DjeCa", izjavila je Asima Mujačić, urednica GuGu portala.

Ona je pozvala sve na sljedeći GuGu bazar, zadnje subote u mjesecu.