BiH
0

Guardian: "Kontradiktorne" reakcije porodice Milošević na očevu sahranu

FENA
Londonski Guardian u ponedjeljak piše da su reakcije Marka Miloševića na subotnju sahranu njegovog oca u Požarevcu bile, u najmanju ruku, "kontradiktorne".

Guardian tvrdi da je Marko Milošević u beogradskoj štampi isprva ocijenio subotnje događaje kao "skandalozne", žaleći se na činjenicu da je sahrana njegovog oca iskorištena "kako bi se organizovao politički miting".

Međutim, piše Guardian, iste večeri, u izjavi za jednu beogradsku televiziju, Milošević je ocijenio događaj kao "pravu narodnu sahranu, dostojan odlazak narodnog vođe".

Utisak o ne baš stabilnoj porodičnoj situaciji kod Miloševića dopunjavaju, piše Guardian, i priča o Mirjani Marković - koja se, prema riječima svog sina, "tresla" dok je na televiziji posmatrala prenos sahrane iz Beograda i sve glasnije javne prijetnje njene kćerke Marije Milošević.

Marija tvrdi da će da će zbog "skandalozne, nečuvene sahrane u dvorištu, pod drvetom" tijelo svog oca ekshumirati i prenijeti u Crnu Goru, a s ostatkom svoje porodice prekinuti svaki kontakt, piše Guardian.