BiH
6

Grupa demonstranata nasrnula na Lipovaču, a on se sakrio u MUP

Klix.ba
Hamdija Lipovača
Hamdija Lipovača
Demonstranti, odnosno manja grupa njih, su danas u Bihaću nasrnuli na premijera tog kantona Hamdiju Lipovaču, ali on nije povrijeđen.
Hotel
Hotel "Emporium" (Foto: MojUsk)

Građani su se u podne okupili na glavnom gradskom trgu, a s njima je bio i premijer Lipovača. Nakon toga demonstranti su otišli pred zgradu Vlade Unsko-sanskog kantona, gdje su nakon nekog vremena počeli neredi.

Oko 13 sati Lipovača se namjeravao obratiti demonstrantima, ali je manja grupa nasrnula na njega te su ga pokušali gađati kamenjem i drugim predmetima, međutim, policija je to spriječila, a Lipovaču je njegovo osiguranje i policija sprovela u zgradu MUP-a, gdje je ostao dok se situacija smirila.

Foto: MojUsk
Foto: MojUsk

Fadil Balić, portparol MUP-a USK za Klix.ba je kazao kako je zgrada Vlade oštećena, jedna prostorija je demolirana, a jedan automobil u vlasništvu Vlade je zapaljen. Na zgradi Vlade su slupana gotova sva stakla.

Manja grupa huligana je upala u jednu apoteku i opljačkala je, a demoliran je i hotel "Emporium" u Bihaću, za koji se tvrdi da je u vlasništvu ili suvlasništvu premijera Lipovače.