BiH
0

GROZD pita kantonalne ministre

FENA
Centar za promociju civilnog društva, kao jedna od organizacija Građanskog organiziranja za demokratiju (GROZD), uputio je dopis ministrima u Vladi Kantona Sarajevo u kojem od njih traži da se izjasne da li su oni sudjelovali u izradi saopćenja za javnost Vlade KS-a izdatom 15. februara nakon organiziranih okupljanja građana ispred zgrade Vlade KS-a.

Na današnjoj pres-konferenciji upriličenoj tim povodom istaknuto je da su u tom saopćenju za javnost članovi pokreta DOSTA i GROZD okarakterizirani ružnim izrazima i riječima, a građani nazvani ruljom.

Iz pokreta GROZD i DOSTA kažu da je, prema ocjeni pravnih eksperata, upitna i legalnost tog saopćenja za javnost jer je, prema njihovim saznanjima, autor saopćenja Vlade KS-a nedavno objavljenog u medijima Kolegij koji, kako je rečeno danas, ima karakteristiku neformalnog tijela Vlade.

Stoga će, kako je rečeno danas, od svih ministara u Vladi KS-a biti zatraženo da se izjasne da li se slažu sa sadržajem tog saopćenja za javnost te da će o tome biti informirana javnost.