BiH
0

Grozd: Informiranje javnosti o neregularnoj raspodjeli novca u FBiH i RS-u

FENA
Članovi organizacije Građansko organizovanje za demokratiju (GROZD) pokrenuli su danas u svim većim gradovima FBiH akciju informiranja javnosti o nezakonitoj i neregularnoj raspodjeli novca koja je prema revizorskim izvještajima zastupljena na gotovo svim nivoima vlasti u FBiH.

Akcija koja će danas biti provedena u Kaknju, Visokom, Kalesiji, Drvaru, Novom Travniku, Bosanskoj Krupi, Jajcu, Tomislav-Gradu, Bosanskom Petrovcu, Livnu, Sanskom Mostu te Gornjem Vakufu/Uskoplju podrazumijeva podjelu više od 50.000 letaka s informacijama o neregularno utrošenom novcu koji su izrađeni na osnovu provedenih revizija.

Prema riječima predstavnika GROZD-a Ševke Bajića, akcija pored informiranja javnosti ima za cilj i kreiranje pritiska na nadležne institucije i parlamente za pokretanje javnih rasprava po objavljenim revizorskim izvještajima kako se ne bi nastavljao trend neregularnosti.

"Nakon ove akcije, već slijedeće srijede pokrećemo novu, ovaj put dijelit ćemo letke s informacijama o revizorskim izvještajima institucija Vlade RS-a", izjavio je za Fenu Bajić.

Ova akcija GROZD-a započela je 13. septembra u Sarajevu.