BiH
4

Grlo Singidunum iz Okučana pobjednik 12. memorijala Alija Izetbegović

FENA
U organizaciji Konjičkog kluba (KK) Jedinstvo iz Bihaća i pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića, na hipodromu Bakšaiške bare u Bihaću u subotu su održane 12. Međunarodne konjičke utrke “Memorijal Alija Izetbegović”.

Za učešće su prijavljena 32 grla, a ukupni nagradni fond bio je 30.000 KM.

Pored nekoliko hiljada posjetilaca, memorijalu su prisustvovali i predstavnici gradske, kantonalne, federalne i državne vlasti, među kojima predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, federalni premijer Fadil Novalić, federalni ministar poljoprivrede Šemsudin Dedić kao i Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH i sin rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva BiH, u čiju čast memorijal nosi ime.

Pobjedu na ovogodišnjem Memorijalu odnijelo je grlo Singidunum vlasništvo Ive Srdara iz Okučana, koje je na stazi dugoj 2.400 metara bilo bolje od drugoplasiranog grla Ile de France vlasništvo Sakiba Hopovca iz Prijedora i trećeplasiranog grla Mar Maris vlasništvo Sumeja Dedovića iz Sarajeva. Pehar je i ove godine vlasniku pobjedničkog grla uručio Izetbegović.

  • Još jedan Memorijal Alija Izetbegović kojeg odlično organizira KK Jedinstvo iz Bihaća je iza nas i zaista sam ponosan i sretan što je ovaj konjički memorijal postao prepoznatljiv i van granica BiH kao jedno prestižno takmičenje, koje s ponosom nosi ime Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva BiH - kazao je on.

Pored glavne utrke, održane su još tri. U prvoj utrci pod nazivom “Grad Bihać“, dužine 2.000 metara pobjedu je odnijelo grlo Silni Vuk iz Brodareva, drugoplasirano je bilo grlo Picolowedding Party iz Brčkog, a trećeplasirano grlo Hurracane Storm iz Gradačca.

Druga utrka „BH Telecom“ dužine 1.800 metara bila je u znaku grla Harry Calahan iz Prijedora, drugoplasirano je bilo grlo Signora Segat iz Gradačca, a trećeplasirano grlo Shakiro. Pobjedu u trci pod nazivom „Meggle mljekara“ dužine 1.400 metara odnijelo je grlo Crazy Little Thing iz Gradačca, drugoplasirano je bilo grlo Demerara iz Sanskog Mosta, a trećeplasirano grlo Peridot iz Bileće.