BiH
0

Gregorian pozdravio imenovanje Šiljegovića na mjesto vojnog komesara

FENA
Raffi Gregorian
Raffi Gregorian
Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Raffi Gregorian smatra da je imenovanje Boška Šiljegovića na mjesto prvog vojnog komesara Parlamentarne skupštine BiH dobra vijest i za Parlamentarnu skupštinu i za Oružane snage Bosne i Hercegovine.

Prisustvujući danas svečanosti Šiljegovićevog imenovanja, Gregorian je kazao kako to imenovanje odražava “na vrlo konkretan način fundamentalnu i nepovredivu demokratsku premisu civilne kontrole nad vojskom”, saopćeno je iz OHR-a.

On je pohvalio Šiljegovića za njegov raniji rad na funkciji predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost pri Parlamentarnoj skupštini BiH i na mjestu istaknutog člana Komisije za reformu odbrane, opisujući njegovo imenovanje na mjesto vojnog komesara kao imenovanje prave osobe za funkciju komesara i nekoga ko će doprinijeti ukupnoj sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Gregorian je izrazio podršku i uputio dobre želje komesaru u budućem radu, naglašavajući kako nema sumnji oko toga da Šiljegović može dati neprocjenjiv doprinos u kvalitetu života vojnika i odnosu Parlamenta prema Oružanim snagama BiH.