BiH
0

Gregorian dovršio usklađivanje zakona sa Statutom Distrikta

Sarajevo-x.com
Supervizor za Brčko, Raffi Gregorian je izdao dopunu naloga supervizora od 26. juna 2007. godine kojim su donijete izmjene i dopune 31 zakona Brčko Distrikta. Ovaj nalog je posljednja faza u zakonodavnom procesu koji je počeo izmjenom Statuta Brčko Distrikta nalogom supervizora od 2. februara 2007. godine.

Izmjenama Statuta je postalo neophodno da zakoni Distrikta budu prilagođeni i usklađeni sa Statutom. Ovo je postignuto nalogom supervizora od 26. juna 2007. godine kojim je donijeto 8 novih zakona i 72 zakona o izmjenama i dopunama zakona Brčko Distrikta, saopćeno je iz OHR-a.

Ovim nalogom supervizora je takođe naloženo gradonačelniku da imenuje komisiju u kojoj bi bili predstavnici Skupštine, Vlade i pravosuđa i koja bi razmotrila ove zakone i izmjene i dopune zakona i predložila izmjene koje smatra neophodnim.

Komisija je predložila izmjene i dopune 31 zakona koje sesada donose dopunom naloga supervizora od 26. juna 2007. godine. Većina ovih izmjena i dopuna su tehničke prirode i ne dovode do značajne izmjene zakona Distrikta.

Supervizor pohvaljuje napore i profesionalnost Komisije u vršenju svog mandata.