BiH
0

GRAS: Za revitalizaciju trolejbuske linije do Vogošće zaduženi grad La Spezia i ATC-e

FENA
U dvodnevnu posjetu KJKP Gradski saobraćaj d.o.o. Sarajevo danas je doputovala delegacija Italije u kojoj su predstavnici grada La Spezia, pokrajine Liguria, Evropske komisije i preduzeća ATC-prevozničke firme grada La Spezia koja je angažirana na realizaciji Projekta revitalizacije trolejbuske linije 7 za Vogošću.

Delegaciju su danas primili generalni direktor GRAS-a Šaćir Boškailo sa saradnicima i predsjednik Nadzornog odbora GRAS-a Nedžad Ajnadžić.

Gosti su upoznati s historijatom i trenutnim funkcioniranjem javnog gradskog prevoza na području Kantona Sarajevo a istaknuta je važnost realizacije projekta ponovne uspostave trolejbuske linije za Vogošću u smislu ekološki čistog prevoza, kvalitetnije i efikasnije organizacije prevoza te povezivanja Vogošće sa Sarajevom.

U okviru posjete, delegacija iz Italije će sutra obići trasu na kojoj će biti uspostavljena trolejbuska linija te će biti održani sastanci u Kantonu Sarajevo, Gradskoj upravi Sarajevo i Općini Vogošća, saopćeno je iz GRAS-a.