BiH
12

GRAS: Uoči Nove godine gradski saobraćaj u funkciji i poslije ponoći

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
GRAS obavještava korisnike da će se, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog potpune obustave saobraćaja u ulicama Titova i Radićeva u povodu javnog dočeka Nove godine, u četvrtak, 31. 12. 2015. godine javni gradski prevoz odvijati po izmjenjenom režimu vožnje.

Preduzeće GRAS će s ciljem obezbjeđenja prevoza posjetilaca ove manifestacije produžiti rad tramvajskog saobraćaja i autobuske linije Vijećnica – Dobrinja.

"Tako će u novogodišnjoj noći tramvajski saobraćaj raditi produženo do 03:00h s tim da će se od 20:00h odvijati na relaciji Skenderija - Ilidža, a od ponoći u saobraćaju će biti tri vozila sa intervalom nailaska 20 minuta", saopćeno je iz GRAS-a.

Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja bit će u funkciji do 02:00 sata, s tim da će od 20:00h mijenjati polazni terminal i dijelom trasu, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Skenderija – Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom, zatim preko mosta Skenderija uz korištenje trolejbuskog stajališta u ul. Hamze Hume, te dalje ustaljenom trasom. Od ponoći ova linija biće u funkciji sa dva vozila i intervalom nailaska 30 minuta.

Autobuske linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku od 20:00h mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Doma Armije polazit će sa terminala Park.

U petak i subotu, 1. i 2. januara 2016. godine javni gradski prevoz odvijat će se po prazničnoj odnosno nedjeljnoj šemi rada.

Iz GRAS-a napominju korisnike da će u dane praznika u funkciji biti linije za izletišta Barice i Trebević, te da je svakodnevno u funkciji linija za Bjelašnicu.