BiH
0

GRAS: Prodaja penzionerskih kupona počinje u utorak

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
U utorak, 7. augusta, počinje prodaja penzionerskih kupona za august za penzionere s visinom penzije preko 311 KM, saopćeno je danas iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS.

Kako se navodi u ovom saopćenju, penzioneri su obavezni zamjenu julskih kupona izvršiti do 13. augusta ove godine, a prodaja penzionerskih kupona će se vršiti na svim prodajnim mjestima GRAS-a u vremenu od 7.00 do 14.30 sati.

Penzioneri s visinom penzije od 311 do 400 KM kupone za prijevoz mogu kupiti na prodajnim mjestima Ćumurija, Otoka, Alipašin most, Vogošća, Dobrinja, Ilidža i Hadžići.

Prodajna mjesta kupona za penzionere s visinom penzije od 401 do 500 KM su Latinska Ćuprija, Alipašin most, Nedžarići, Ilidža, Otoka, Dobrinja, Hadžići i Vogošća.

Penzioneri s visinom penzije iznad 501 KM svoje kupone mogu preuzeti na prodajnim mjestima Ćumurija, Alipašin most, Ilidža, Otoka, Dobrinja i Vogošća.

Prilikom preuzimanja kupona, penzioneri kojima penziju isplaćuje Zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje FBiH obavezni su donijeti kopiju i orginal čeka od penzije za juni mjesec, a penzioneri koji ostvaruju penziju iz PIO Republike Srpske i drugih fondova obavezni su donijeti ček od penzije za maj 2012. godine.

Također iz GRAS-a su saopćili da je penzionerima s visinom penzije do 311 KM, koji koriste besplatne kupone za javni gradski prijevoz, produžen rok važenja postojećih kupona do 30. septembra 2012. godine.