BiH
5

GRAS pomaže unesrećenima: Više od stotinu radnika u akciji čišćenja

Klix.ba
Uprava KJKP GRAS, zajedno sa Sindikatom komunalne privrede i Sindikatom vozača, udružila se u akciju prikupljanja pomoći ugroženima na poplavljenim područjima u našoj zemlji.

Izražavajući tugu i saosjećanje sa ljudima širom Bosne i Hercegovine koji su pogođeni nesrećom proteklih dana, radnici GRAS-a prikupljali su hranu, higijenska i druga potrebna sredstava koja će biti distribuirana do ugroženih područja, saopćeno je iz ovog preduzeća.

Radnici su se odrekli i jedne dnevnice, a novac će biti uručen porodicama nastradalih.Takođe više od stotinu radnika GRAS-a jutros u 06.00 sati su krenuli autobusima, praćeni kombijem humanitarne pomoći, u područja pogođenim poplavama kako bi pomogli u akciji čišćenja.

"Iako je veliki broj naših uposlenika i proteklih dana na razne načine učestvovao u akciji pomoći nastradalim željeli smo i na ovaj način, organizovano kao kolektiv, dati svoj doprinos u ublažavanju posljedica velike katastrofe koja je zadesila našu zemlju i pomoći onima kojima je pomoć u ovim trenucima najpotrebnija", kažun iz GRAS-a.