BiH
75

GRAS: Počinje prodaja kupona za nezaposlene po cijeni od 12 KM

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Iz GRAS-a obavještavaju nezaposlene osobe koje imaju prebivalište ili boravište na području Kantona Sarajevo, a koji se vode u evidenciji JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, da će u petak, 06. 11 .2015. godine početi izrada iskaznica i prodaja kupona za javni gradski prevoz za ovu kategoriju korisnika, po cijeni od 12 KM sa uračunatim PDV-om.

Izrada iskaznica i prodaja kupona za nezaposlene osobe vršit će se na prodajnim mjestima: Ćumurija, Otoka, Dobrinja, Ilidža, Vogošća i Alipašin Most u vremenu od 07:00 – 14:30h.

U subotu, 07. 11. 2015. godine navedena prodajna mjesta preduzeća GRAS radit će od 08:00 – 14:30h.

Za izradu iskaznice potrebno je donijeti sljedeću dokumentaciju: orginal karton JU Služba za zapošljavanje KS koji je ovjeren za važeći period na uvid; kopiju navedenog kartona kopiranog sa obje strane, a kopiju nije potrebno ovjeravati; izjavu koju će ove osobe uzeti i ovjeriti u opštini, a ista treba da sadrži: ime, prezime i saglasnost korisnika da daje lične podatke GRAS-u u svrhu kupovine mjesečnih kupona za JGP za nezaposlene osobe; jednu fotografiju; ličnu kartu na uvid.

Izrada iskazne iznosi 5 (pet) KM. Za svaki naredni mjesec prilikom kupovine mjesečnog kupona za nezaposlene, potrebno je donijeti: iskaznicu, ličnu kartu na uvid, te orginal i kopiju kartona (kopiranog sa obje strane) JU Služba za zapošljavanje KS kao dokaz da je osoba i dalje nezaposlena.