BiH
0

GRAS: Od danas zimski red vožnje

FENA
KJKP GRAS Sarajevo saopćio je da je od danas na snazi zimski red vožnje javnog gradskog saobraćaja.

Novi redovi vožnje su postavljeni na polaznim terminalima, dispečerskim punktovima, frekventnim stajalištima i na internet stranici preduzeća.

Zbog sanacije i rekonstrukcije kolovoza u ulici Aleja Bosne srebrene od 1. do 3. septembra od 7 do 20 sati bit će potpuno obustavljen saobraćaj u toj ulici, pa će doći do izmjene u odvijanju javnog gradskoj prijevoza na autobuskoj liniji Nedžarići – Aerodromsko Naselje.

Polazni terminal Nedžarići (Studentski dom ) privremeno se izmješta na terminal u ulicu Ante Babića (preko puta fabrike Bitumenka), a alternativni pravac kretanja autobusa iz smejra A je ulica Bulevar Meše Selimovića – Stupska petlja-Aerodromsko Naselje.

Tokom izvođenja radova u toj ulici do 10. septembra moguća su kratkotrajna zadržavanja vozila uz neznatna odstupanja od planiranog reda vožnje .

U ulici Muhameda ef.Pandže zbog asfaltiranja saobraćajnice u trajanju od dva dana (zavisno od vremenskih uvjeta) od 1. do 8. septembra od 7 do 16 sati doći će do izmjena u odvijanju gradskog prijevoza na autobuskoj liniji Drvenija – Donji Velešići, tako da će se prijevoz putnika obavljati autobuskom trasom Drvenija – Gornji Velešići.