BiH
0

Gras: Obavještenje o izmjeni režima saobraćaja

FENA
Zbog radova u ulici Bardakčije u skladu s rješenjem Ministarstva prometa i komunikacija Kantona Sarajevo, od 2.juna u 08.00 sati do 2. jula doći će do privremene obustave saobraćaja na minibuskim linijama 72 Park-Hrastovi II i 74 Park-Sedrenik.

Minibuske linije 64 Park-Barice i 89 Park Mrkovići će polaziti s terminala Kovači. Putnici s linija 72 i 74 moći će koristiti liniju 55 Kovači-Sedrenik (Samoposluga) koja će imati uvećan broj polazaka, saopćeno je dans iz GRAS-a.

Period privremene izmjene režima saobraćaja u ulici Branilaca Sarajeva (od raskrsnice sa ul. Kulovića do raskrsnice sa ul. Radićeva) i u ulici Kulovića (od "Narodnog pozorišta" do raskrsnice sa ul. Branilaca Sarajeva) "u etapama u dužini od oko 30 m", produžen je do 12. juna u vremenu od 00.00 do 24.00 sata.

Prvobitno je bilo planirano da radi izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže privremena izmjena režima saobraćaja bude u periodu od 20. maja do 4. juna u vremenu od 00.00 do 24.00 sata, ali zbog objektivnih razloga KJKP "Vodovod i kanalizacija" nije bio u mogućnosti izvršiti radove u datom terminu.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajavo na prijedlog stanke KJKP "Vodovod i kanalizacija" iz Sarajeva donijelo je dopunsko rješenje za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulicama Branilaca Sarajeva i Kulovića, radi izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže.