BiH
0

GRAS, Ključ i Vranica i dalje bez struje

FENA
Elektroprivreda BiH (Foto: Sarajevo-x.com)
Elektroprivreda BiH (Foto: Sarajevo-x.com)
Podružnica "Elektrodistribucija" Sarajevo je tokom jučerašnjeg dana obustavila isporuku električne energije KJKP GRAS Sarajevo. Obustava je na snazi do daljneg, saopćeno je iz "Elektroprivrede BiH".

Obustavi električne energije Upravnoj zgradi KJKP GRAS, pojašnjavaju iz "Elektroprivrede", prethodio je sporazum o izmirenju duga koje je "Elektrodistribucija" s GRAS-om sklopila 18. augusta 2011.

Sporazum koji je omogućio plaćanje dugovanja u pet mjesečnih rata GRAS nije ispoštovao.

"Na sastanku predstavnika JP Elektroprivreda BiH i KJKP GRAS s kantonalnim premijerom Musićem, održanom u novembru 2011., predstavnicima GRAS-a je ponuđena mogućnost uplate minimalno tekuće fakture, te zatraženo izjašnjenje o reprogramu duga, navedeno je u saopćenju.

KJKP GRAS, tvrde u "Elektroprivredi" nije ispoštovao ni ovu ponudu.Zatim je GRAS-u ponuđena mogućnost sukcesivnog izmirenja duga tako što će posljednju novembarsku fakturu platiti, a prethodne obaveze izmiriti plaćanjem u tri jednake mjesečne rate. GRAS nije reagovao ni na ovaj prijedlog.

Na Obavještenje o obustavi isporuke električne energije kojim je "Elektrodistribucija" Sarajevo najavila obustavu isporuke ovom privrednom subjektu za 28. februara 2012.godine, iz KJKP GRAS nije uslijedila reakcija. Nalog o isključenju je potom realiziran.

"Kupac je prethodno o isključenjima uredno obaviješten Opomenom zbog neizmirenog duga i Obavještenjem o najavi obustave isporuke električne energije u skladu s Opštim uslovima za isporuku električne energije i zaključenim ugovorima o snabdijevanju električnom energijom", navedeno je u saopćenju.

Osim KJKP GRAS Sarajevo, bez električne energije su i dalje Tvornica čarapa "Ključ" i Vranica d.d. Sarajevo, saopćeno je iz Službe za komunikacije JP EPBiH.