BiH
0

GRAS: Izmjene režima saobraćaja

FENA
Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH doći će do izmjene u režimu odvijanja javnog gradskog prevoza u Sarajevu, saopćeno je iz GRAS-a.

U četvrtak, 1. marta javni gradski prevoz će se odvijati po prazničnom, odnosno, nedjeljnom redu vožnje. S obzirom da škole, fakulteti, kao i neke institucije neće raditi ni u petak, 2. marta javni gradski saobraćaj će se odvijati po redu vožnje za subotu.

Izuzetak će biti autobuske i minibuske linije br. 22 za Ilijaš, br. 28 za Rakovicu, br. 33 za Vukoviće, br. 37 za Lukavicu, br. 47 za Trnovo i br. 96 za Hrešu koje će saobraćati po redu vožnje za radni dan.

U dane praznika i vikenda obavljat će se prevoz putnika za Barice, Trebević, Igman i Bjelašnicu po ustaljenom redu vožnje.

U četvrtak 1. marta neće raditi prodajna mjesta mjesečnih karata GRAS-a dok će u petak 2. marta raditi od 07.00 - 15.00 sati.

Prodaja mjesečnih karata u subotu, 3. marta vršit će se na dežurnim prodajnim mjestima GRAS-a na Ćumuriji, Ilidži, Otoci i Baščaršiji od 08.00 - 14.00 sati, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću GRAS-a.