BiH
10

GRAS: Donaciju autobusa ne koristiti u ostvarivanje političkih poena

Klix.ba
Povodom uspješnog početka realizacije donacije autobusa Vlade Republike Turske i Grada Istanbula i isporuke prva tri autobusa od ukupno 30 koja stižu iz istanbulskog preduzeća za javni saobraćaj (IETT ) GRAS se, u ime građana Kantona Sarajevo i kolektiva preduzeća, zahvalio svima onima koji su pomogli realizaciju ovog projekta.

Projekat je iniciran od strane Fondacije BIGMEV a u njegovoj realizaciji direktno i aktivno su učestvovali Ambasada Republike Turske u BiH, Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA ), Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, Vlada i Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo i GRAS.

Radi se o vozilima koja su izuzetno kvalitetna i koja će zamjeniti dotrajale autobuse što praktično znači da ćemo građanima obezbjediti bolji i kvalitetniji prevoz.

"S obzirom da je predizborna kampanja u toku pozivamo političke subjekte i pojedince da se suzdrže bilo kojeg vida manipulacije i korištenja ovog projekta u ostvarivanju političkih poena te ličnoj promociji, a posebno one koji ni na koji način nisu zaslužni za njegovu realizaciju", saopćeno je iz GRAS-a,