Sramota bh. države
0

Granični prelaz Bosanski Brod kao u ratnoj zoni

Sarajevo-x.com
U Bosanskom Brodu snimljene su i upućene nadležnima fotografije na kojima se vidi u kakvom stanju je ovaj granični prelaz. Naš sugrađanin Mate Bošnjak koji je poslao ove fotografije bio je svjedokom kako bh. državni simboli izgledaju na tom mjestu.

"Granični prelaz o kojem je riječ izgleda kao da je rat juče završen, a tabla sa nazivom države BiH je zahrđala i iskrivljena, veličine 1x1 m i potpuno nečitka. Zastava BiH, ili ono što bi ta krpa nepoznatih boja trebalo da bude, visi na hrđavoj žici omotana oko krive i zahrđale bandere. Policajci u uniformama stoje okolo i puše, a komandir raskopčan kao u najgorim filmovima. Nakon 50 m stoji tabla 5x3 m potpuno nova u koloru sa ogromnim natpisom 'Welcome to Republic of Srpska' i nova zastava RS", piše Bošnjak.

E-mail sa ovim sadržajem poslao je na adresu sekretara u Ministarstvu sigurnosti Bakira Dautbašića i pomoćnika direktora DGP Žarka Lakete. Ipak, kako ističe, nijedan od njih nije mu odgovorio.

"Gospodo iz DGS-a, iz ministarstava i Predsjedništva, u EU se ide tako što se svaki detalj dovodi u red. Policajci moraju biti uredni, zastava ispeglana i čista. Vjerovali ili ne, to je veoma važno i to je vaš posao. Ako to nije tako, onda vi ne radite to što biste trebali. Ili možda nekima od vas odgovara da slika o BiH i bude takva kakva je zastava u Bosanskom Brodu", napisao je naš sugrađanin.