Akcija "Pješak"
1

Granična policija otkrila šest ilegalnih migranata

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U okviru operativne akcije „Pješak“ pripadnici Jedinice granične policije Trebinje su 20. septembra 2012. godine u saradnji sa Graničnom policijom Crne Gore i Policijskom stanicom Bileća MUP-a RS-a spriječili ilegalan prelazak državne granice tri državljana Srbije sa područja Kosova.

Lica su oko 12 sati otkrivena u graničnom pojasu Zlatište na području općine Bileća, a na teritorij BiH došli su iz pravca Crne Gore. Posjedovali su putne isprave Kosova. Nakon provedene prekršajne procedure pred Osnovnim sudom Trebinje, osobe su, uz prijedlog za izricanje mjere protjerivanja sa teritorije BiH, predana Službi za poslove sa strancima BiH.

U nastavku aktivnosti akcije „Pješak“ pripadnici JGP Trebinje su 21.09.2012. u jutarnjim satima, u autobusu koji je vozi na realaciji Bileća- Sarajevo, otkrili još tri osobe sa područja Kosova. Osobe će nakon provedene prekršajne procedure pred Osnovnim sudom Trebinje biti predana Službi za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje.

Podsjećamo da su pripadnici JGP Trebinje u dosadašnjem periodu u akciji „Pješak“, u dva navrata, otkrili devet stranih državljana - četiri Sirijca, tri Afganistanca i dva Palestinca, saopćeno je iz Granične policije BiH.