Sastanak s poslodavcima
0

Granična policija: Ili pismene garancije ili štrajk u ponedjeljak

Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Predstavnici Sindikata Granične policije u petak su u Sarajevu održali sastanak sa Markom Vujevićem, ovlaštenim predstavnikom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande u vezi sa najavljenim štrajkom Štrajkačkog odbora Sindikata zakazanog za 30. april.

Vujević je rekao da će u ponedjeljak u 10 sati dostaviti pismene garancije o početku pregovora o načinu isplate plata i naknada, koji će trajati 10 dana.

Kako je za naš portal rekao Svevlad Hoffman, potpredsjednik Sindikata, ukoliko Vijeće ministara ispoštuje dogovor i dostavi pismene garancije, najavljeni štrajk će biti prolongiran za deset dana. Ukoliko pismene garancije ne budu dostavljene, štrajk će biti pokrenut prema najavama, u ponedjeljak, 30. aprila, u 12 sati.

Hoffman je izrazio i ogorčenje današnjom odlukom Predsjedništva BiH o usvajanju Prijedloga budžeta čime su ispunjene pretpostavke za pokretanje štrajka.

On je ponovio da državljani BiH ili strani državljani nemaju nikakav razlog za zabrinutost ukoliko se 30. aprila nađu na graničnim prijelazima.