BiH
0

Granična policija BiH: Uhapšeno više osoba

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Državljanin Hrvatske uhapšen je na Graničnom prelazu Ivanica nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske raspisalo potragu zbog razbojništva.

Muškarca P.A. juče su uhapsili službenici Granične policije Trebinje, prilikom kontrole na ulazu u BiH, nakon čega je predat pripadnicima Centra javne bezbjednosti Doboj, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Granične policije Orašje uhapsili su jučer dva lica na osnovu raspisanih potraga. Državljanina Hrvatske G.P. potraživao je Opštinski sud Orašje zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave, a državljanina BiH M.O. Osnovni sud Bijeljina zbog krivičnog djela učestvovanje u tuči.

Prilikom pokušaja ulaska u BiH na graničnom prelazu Gradiška juče je uhapšen državljanin BiH V.S. jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim MUP Republike Srpske raspisao potragu zbog krivičnog djela pronevjera.

Prilikom pasoške kontrole na letu iz Minhena, službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo lišili su slobode državljanina BiH M.M. jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud Travnik zbog izvršenja krivične sankcije i krivičnog djela teška krađa.

Ovo lice predato je službenicima Sudske policije sudova u Kantonu Sarajevu.