BiH
0

Granična policija BiH: Slobode lišeni Austrijanac i Iračanin

FENA
Policijski službenici Granične policije (GP) BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Velika Kladuša Maljevac na izlazu iz BiH, jučer su u 13.20 sati lišili slobode državljanina Austrije S.B. (1992), saopćeno je iz GP BiH.

Graničnim provjerama je utvrđeno da S.B. potražuje Policijska stanica Velika Kladuša zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja opće opasnosti. Osoba je isti dan predana službenicima Policijske stanice Velika Kladuša na daljnje postupanje.

Policijski službenici GP BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, u subotu su na letu Sarajevo - Zagreb lišili slobode državljanina Iraka H.A.A.S. (1995.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Prilikom kontrole putovnice osoba je predočila putnu ispravu Kuvajta u koju su policijski službenici posumnjali i u suradnji s uposlenicima Ambasade Kuvajta utvrdili da putnik uopće nije državljanin te zemlje.

Naknadno je utvrđen identitet dvadesetogodišnjeg Iračanina, koji je 8. novembra predan Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje, navodi se u priopćenju.